Italská čočka s pečenou treskou

 

Na přípravu budete potřebovat:

  • filety z tresky ( měla jsem tresku tmavou )
  • citronový pepř
  • bylinkové koření kabajaki ( nemusí být )
  • máslo
  • sůl

    Na čočku:

  • 200g zelené čočky
  • 1 mrkev
  • 2 řapíky celeru
  • 2 větší šalotky nebo 1 menší cibule
  • 1/2 cukety
  • 3 rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • zelená petrželka
  • ocet balsamico
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy receptu:

Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200C. Během pečení přeléváme výpekem. Pečeme 15 - 20 minut.
Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu. Během vaření čočky připravíme zeleninovou směs. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu. Osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou ( stačí pár lžic , můžeme použít i bílé víno ). Až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.
Původní recept na čočku byl od Z. Pohreicha, ale upravila jsem ho ke své chuti.

 

Více receptů na v Kuchyni vždy otevřeno