Med by však neměl v našem jídelníčku chybět ani v létě. Krom protizánětlivých účinků má med mnoho dalších zdraví prospěšných vlastností. V létě lidé ocení především to, že napomáhá dobrému zažívání a snižuje otoky.

Do čaje i ice tea

Zapomínat by se při tom nemělo i na vynikající chuť medu, která vybízí k využití z pouhých kulinářských pohnutek. Přitom příležitostí je i v létě spoustu. Pokud mají lidé zafixovaný med jako sladidlo do čaje, v létě se na tom nemusí vůbec nic měnit. Dobře udělané domácí ice tea osvěží v parném létě jako máloco a med dodá ledovému čaji vynikající chuť i barvu. Dobře se med hodí i do ovocných salátů, ale neodmyslitelné místo má především v grilovacích marinádách.

Perfektní na marinády

Medu by se do marinád nemělo dávat moc, aby maso nemělo dominantně sladkou chuť. Pokud se však vyladí správné množství, dodá masu perfektní příchuť. Výborně funguje zejména v kombinaci s chilli nebo celozrnnou hořčicí na kuřecím masu. Snažte se však dávat kousky s medovou marinádou z přímého ohně, aby se neměly tendenci připalovat. Med pak pomůže i v létě ke zdraví a navíc výbornému chuťovému zážitku.

Více informací zde.